Amerikansk fodbold i Danmark er efterhånden ved at træde ud af barneskoene. Der har været spillet officielle mesterskabskampe i 20 år, så sporten er efterhånden godt etableret. Og til en etableret sport hører selvfølgelig et eller flere landshold.

U19 landsholdet har flere kampe end selve landsholdet for tiden. Næste gang Danmarks hårdeste 17-19 årige skal i aktion er allerede lørdag d. 12. april kl. 15.00 på Helsingør Stadion. Danmark spiller nemlig kvalifikationskamp til EJC 2008 (European Junior Championship) mod Schweiz.

EJC 2008 spilles mellem 11. og 21. juli i Sevilla i Spanien og der skal Danmark selvfølgelig være repræsenteret. EJC spilles hvert andet år. Sidste gang var det i Stockholm og da deltog Danmark sammen med syv andre lande. Desværre måtte vi tage til takke med en skuffende 6. plads.

I 2006 gik vejen til EJC i øvrigt også igennem en kvalifikationskamp mod Schweiz. Også dengang var det på hjemmebane. Små 2.000 tilskuere havde fundet vej til et småkoldt Hvidovre stadion om aftenen d. 22. april 2006, hvor de så Danmark vinde 20-6. Det danske hold leverede en meget solid præstation på begge sider af bolden. Både løbe- og kasteangrebet fungerede godt i 2. halvleg.

Sjovt nok var det første danske landshold et juniorhold og ikke et seniorhold. Men nu om dage er der både et seniorlandshold og et U19 landshold. Jeg har haft fornøjelsen at fungere som manager for landsholdet (senior) i en årrække. Jeg var ansvarlig for meget af det administrative arbejde omkring holdet – arrangere overnatning ved træningslejre, transport, spiller-administration o.s.v.

Jeg er ikke involveret i landsholdet mere, men min gamle ven Lars Carlsen, som er landstræner, har bedt mig om at være stadion-speaker til denne kamp. Jeg ved endnu ikke om jeg kan få det til at hænge sammen, men jeg håber det. Jeg vil i hvert fald gerne se landholdet nappe Schweiz endnu engang.

Hvad siger I? Skal I til Helsingør og se landskamp?