LB Terrell Suggs er dukket op til Baltimore Ravens’ off-season OTA (Organized Team Activities). Udover Suggs dukkede andre Ravens stjerner, såsom LB Ray Lewis op. At Lewis viste sig hænger primært sammen med at dette var den første chance for at hilse på den nye head coach John Harbaugh under trænings-forhold.

Forskellen på de to er, at Lewis er under kontrakt, mens Suggs er blevet designeret som ’Franchise Player’. Det vil sige, at han skal have et et-årigt kontrakttilbud fra Ravens, som betaler ham hvad der svarer til gennemsnittet af de fem højest betalte spillere på hans position i hele NFL.

Mens Suggs’ agent forhandler denne kontrakt må Suggs ikke deltage i træninger. Og i øvrigt er det meget almindeligt at spillere holder sig væk for at vise at de ikke er tilfredse – indtil kontakten er underskrevet.

Suggs må derimod gerne deltage i hold- og spillermøder, så han mødte altså op til holdets første OTA for at vise sin støtte til coach Harbaugh og for at vise sin vilje til at spille football for Ravens til trods for at de ikke ville give ham en længerevarende kontakt.

Harbaugh har flere gange i løbet af off-season ringet til bl.a. Suggs for at tale med ham om den kommende sæson, hvilke planer han har og hvordan Suggs passer ind i tingene. Alt sammen noget, som Suggs har sat stor pris på.

Jeg må endnu en gang tage hatten af for en NFL spiller, som sætter klubben og kammeraterne højere end deres egen indtjening.