Jeg skal se football i weekenden. NFL bliver det af gode grunde ikke, men jeg hygger mig næsten lige så godt ved at se dansk football. Jeg skal nemlig se Triangle Razorbacks fra Vejle på besøg hos Copenhagen Towers i Gentofte. Begge hold er ubesejret og vinderen tager førstepladsen i National Conference. Det bliver et brag….!

Towers’ defense er det stærkeste i Danmark – de har ikke tilladt et eneste point i hele sæsonen. Razorbacks’ offense ligger på førstepladsen. Det bliver ikke for børn, men tag dem bare med alligevel….! Denne kamp skal ses.

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg holder med Towers. Mit hjerte er, efter mange år som spiller og i bestyrelsen, purple hele vejen igennem. Igennem mine år i klubben er det gået op og ned resultatmæssigt. I hvert fald for seniorholdet. Ungdomsholdene har været mere stabile og har vundet en del mesterskaber.

Nu er der noget der tyder på, at seniorholdet har fundet den rette formel. Der er gode spillere på alle positioner og fremragende spillere på mange positioner. Flere af dem er rykket op fra U19 holdet igennem de senere år. Andre er kommet til klubben udefra fordi de synes at det er en god klub at spille for.

Coaching-mæssigt er klubben stærkere rustet end nogensinde før – og Towers har endda en tidligere head coach i DAFF’s Hall of Fame….! Head coach Anders Munch har samlet et hold trænere, som jeg mener er de bedste i Danmark.

Defensive coordinator Mats Eriksson kommer fra Sverige. Han er enormt dygtig og sprudler af smittende entusiasme og energi. DL coach Rob Scotland er engelsk og den nyeste på holdet. WR coach Alexander Fenske var en fremragende WR indtil endnu en knæskade anbragte ham på sidelinien. OL coach Tom Yarbrough er den type importspiller, som klubben får gavn af i mange år. Han lærer i den grad fra sig til hver eneste træning.

I de seneste år har de færreste kunnet stille noget op imod Razorbacks og deres armé af importspillere kombineret med nogle rigtig gode danske playmakers. Towers tabte f.eks. til Razorbacks to gange i både 2005 og 2007.

Sådan bliver det ikke i år. Jeg tror, at Towers defense kan stå distancen . Jeg tvivler på, at det bliver sæsonens fjerde shut-out – Razorbacks skal nok score. Men ikke nok. Towers offense scorer et par gange på jorden og måske også i luften. Og det bliver nok…!

Hvad siger I – ser I nogensinde dansk football? Skal I se denne kamp? Og tror I på, at Towers kan vinde over Razorbacks?

Mvh
Jens