Sidste år på TV3+ brugte vi en del tid på at tale om left tackles (LT). LT er en meget vigtig position på et NFL hold. I hvert fald, hvis QB’en er højrehåndet, for så er det nemlig LT, som skal beskytte QB’ens ryg. Derfor er det også usædvanligt at en LT kun er den tredje-bedst betalte blandt et holds fem offensive liniemænd.

Og dette er netop det, som Bills’ LT Jason Peters er utilfreds med. Der er stadig tre år tilbage af Peters’ nuværende kontakt, men han står ’kun’ til at tjene 3.250.000 USD i grundløn i år. Både Derrick Dockery og Langston Walker er kommet til Bills efter Peters, men de tjener begge mere end Peters.

Problemet stammer fra, at Peters ikke blev draftet. Han blev samlet op som rookie free agent i 2004 og blev endda fritstillet igen inden han blev ansat på Bills’ practice squad. Derfra blev han så aktiveret til den aktive roster. Og dengang var han endda tight end, men blev altså siden hen flyttet over på den offensive linie.

Derfor fik Peters ikke nogen speciel god kontrakt og det var først efter en fantastisk 2007 sæson – hvor Peters blev valgt til Pro Bowl – at han syntes at han fortjente langt flere penge. Indtil nu har hans hold-out dog kostet flere penge end den har tjent….. Bills har idømt ham bøder på små 430.000 USD indtil nu. Spiller han ikke, når sæsonen starter bliver han trukket en procentdel af sin løn pr. kamp han ikke spiller.

Bills kører nemlig den hårde linie og nægter at give Peters en ny kontrakt før tidligst efter 2008 sæsonen. Peters skal altså ud og bevise at han kan spille to gode sæsoner i træk før Bills – og vi andre – anser ham for en top LT.

Coach Dick Jauron ville selvfølgelig meget gerne have Peters til rådighed, men indtil videre er Langston Walker blevet flyttet fra right tackle til left tackle. Derudover har Bills samlet rookie free agent Dustin Dickinson fra University of Houston op.Han blev samlet op af Seahawks efter draften, men fritstillet igen i juni.

Walker har klaret sig godt indtil videre, så spørgsmålet er om Peters er ved at køre sin karriere i sænk i jagten på en fed kontrakt…

Vi får se – der er 16 dage til Bills spiller deres første kamp….