Nu skal man jo aldrig lægge for meget i pre-seasonkampene. Og af samme årsag diskuterer NFL også om de skal korte pre-season ned fra fire til tre eller to kampe. Dermed kunne selve sæsonen forlænges med en eller to kampe og det er der jo i øvrigt også langt flere penge i…..

Men en ting, der ligger fast er, at den første pre-seasonkamp altid spilles i Canton, Ohio i forbindelse med Hall of Fame weekenden. Det er den weekend, hvor årets Hall of Fame årgang officielt indlemmes i de ’hellige haller’.

Sædvanligvis kommer et hold kun til at spille i Hall of Fame kampen, hvis en af deres tidligere spillere skal indlemmes i Hall of Fame det år. Desuden er de to hold i Hall of Fame kampen normalt fra hver sin konference, men i år er det 50 år siden at AFL, som senere slog sig sammen med NFL, blev dannet. Derfor er begge hold i år fra det gamle AFL.

Fawcett Stadium, med godt 22.000 siddepladser, ligger lige ved siden selve Hall of Fame bygningen og huser til daglig to high school og to college hold. I 2009 skal banen endda afholde U19 VM i football. Men denne ene gang om året spilles der NFL football på Fawcett Stadium. Jeg gik en tur på turf’en for nogle år siden da jeg besøgte Hall of Fame. Hyggeligt stadium, som ikke ligner de fleste rigtige NFL stadions.

Men det interessante for Bills fans er, at Bills er det ene af de to hold i år. De møder Tennessee Titans, som tidligere hed Houston Oilers og ligesom Bills var med i AFL helt fra starten.

Begge hold har spillet Hall of Fame kamp to gange tidligere og begge er 0-2…. Sidst Bills havde fornøjelsen var i 1989, hvor Jim Kelly var QB, Thurman Thomas var RB og Bruce Smith var DE. De to første er allerede i Hall of Fame. Smith kommer ind i år.

Det bliver fedt at kunne følge Bills fra første fløjt i år, men mindre fedt er det at Bills dermed skal igennem fem pre-seasonkampe i stedet for kun fire. Hall of Fame kampen er nemlig ikke en egentlig del af den normale pre-season, men en ekstra kamp. Derfor får Bills og Titans altså endnu at kamp at få skadet sine startere i….