Denne historie har ligget på min pc siden forårets NFL draft. Jeg har ingen idé om, hvorfor jeg aldrig fik den postet. Men nu får I mine tanker om Patriots’ Sebastian Vollmer selvom historien efterhånden er syv måneder gammel……:

Selvom det næppe er noget, som kommer til at fylde meget i de amerikanske medier, så var Patriots valg af offensive lineman Sebastian Vollmer i anden runde (deres FJERDE valg i anden runde, i øvrigt) historisk. Ikke mindst med europæiske øjne. Vollmer er nemlig den første spiller, der har trådt sine football-barnesko i Europa, som er blevet draftet af et NFL hold.

Vollmer er født og opvokset i Düsseldorf. Han spillede junior football for Düsseldorf Panthers og vandt to gange det tyske juniormesterskab. Eventyret begyndte for alvor i 2004, hvor Vollmer deltog i VM for juniorhold i San Diego. Vollmer gjorde sig så godt bemærket, at han blev tilbudt scholarships fra Indiana, Louisiana Tech, Western Michigan og Houston. Det endte med at Vollmer tog imod et tilbud fra University of Houston.

I Houston var Vollmer oprindeligt TE, men efter at have siddet ude i hele 2006 p.g.a. en rygskade blev han flyttet til tackle positionen. Og her var han starter i sine sidste to sæsoner.

Og i lørdagens draft kulminerede drømmen indtil videre, da Patriots med det fjerde af deres i alt 12 valg gjorde Vollmer til den første ‘hjemmelavede’ tysker i NFL.

Jeg kommer til at følge Vollmer med spænding og håber, at han får kontrakt. Selvom man er blevet draftet er det jo ikke givet, at man stadig er på rosteren ved sæsonstart.

Efterskrift:

Man må sige, at min bekymring om, hvorvidt Vollmer ville få en kontrakt viste sig at være lidt overdrevet. I juli måned skrev han under på en fire-års kontrakt og har sidenhen startet fem kampe for Patriots. Faktisk fik hele 11 af Patriots 12 picks kontrakt.

I uge 6 blev Titans lammetævet af Patriots i en kamp, som min gode kollega Bjørn Stadil kommenterede alene fordi jeg var inde i studiet sammen med Levysohn og Arnborg. Jeg husker, at Bjørn var en tur forbi studiet efter kampen var færdigspillet for at fortælle lidt om den – en af de ting han havde bidt mærke i var netop det stærke spil af Vollmer, som havde stået overfor ingen ringere end Kyle Vanden Bosch. Og Vanden Bosch havde ikket fået et ben til jorden….!

Vollmers juniorcoach i Düsseldorf må have været stolt den aften….!