Efter næsten en fjerdedel af sæsonen er der kun tre ubesejrede hold tilbage i NFL. Så det må jo blive Chiefs mod Bears i Super Bowl XLV i Dallas, eller hvad? Ok, man skal måske ikke sælge skindet før bjørnen er skudt, men lad os lige se på de to hold engang.

Bears har fire kampe endnu inden deres bye-week. De fire hold har en kombineret 4-8 record, så det er ikke frygtindgydende. Det eneste af de fire hold, der har en winning record er Seahawks og de er mildest talt svingende. Det er altså ikke helt umuligt at Bears ender med at være 7-0 eller 6-1. Og det er i en svag division, hvor kun Packers ser ud til at være en trussel (og dem har Bears slået).

Chiefs har bye-week i denne weekend, så lad os i stedet se på deres næste fire kampe. Der er den samlede record på 5-7, så den er ikke meget bedre, men fordelingen er mere skæv. Houston lægger ud med Colts og Texans, der begge er 2-1, så det kunne godt blive nederlag. Men så venter Jaguars og Bills. Selvom mine Bills viste mere end livstegn mod Patriots, så tør jeg ikke gøre dem til favoritter endnu. Med andre ord kunne Chiefs godt ende med en 5-2 record. Det er heller ikke tosset i AFC West, der er mere svingende end i mange år. De eneste seriøse konkurrenter plejer at være Chargers og de så mildest talt sølle ud mod Seahawks i sidste uge.

Jeg tør nu ikke love Bears- fans og Chiefs-fans at deres hold havner i Super Bowl, men jeg synes at begge har en rimelig chance for at vinde deres respektive divisioner. Gør de ikke det, så er det fordi Packers hhv. Chargers har fået styr på tingene og vundet divisionerne. Men andenpladser er bestemt ikke ude af billedet.

Jeg må hellere følge denne tanke efterhånden som sæsonen skrider frem.

Vi ses på TV3+ kl. 22.00 på søndag. Og forhåbentlig til Mermaid Bowl XXII på lørdag.