Selv med lock-out og arbejdsmarkedskonflikt kører møllen i højeste gear imod årets NFL draft. Nu er der kun 22 dage til første runde, der finder sted torsdag d. 28. april.

Bills sidder på det tredie valg – efter Carolina Panthers og Denver Broncos – og spekulationerne om hvem der bliver valgt hvornår er i fuld gang. Og har været det længe.

Overordnet set har Bills i realiteten to muligheder: Vælge en spiller eller bytte sig til flere valg længere nede i draften. Hvis de bytter deres pick væk vil de typisk modtage et valg i 1. runde og måske også et par valg i senere runder. Men Bills general manager, Buddy Nix, har traditionelt ikke været meget for at bytte sine valg væk. Så det tyder altså på at Bills vælger som nummer tre i draften.

Vælger Bills en spiller med deres tredie-valg, så er spørgsmålet selvfølgelig hvem det bliver. Der er et par quarterbacks i år, som ser vældig godt ud, nemlig Auburns Cam Newton og Missouris Blaine Gabbert.

Newton er et monster af en mand – bygget som Detroits Calvin Johnson og med en arm, som kan trække bolden på en snor 50 yards ned ad banen. Fristende, men fysiske evner alene gør det ikke. Han skal kunne læse defenses, lede sit offense og ikke mindst passe ind i det offense som hans kommende klub kører. I college har han kørt et spread offense fra shotgun positionen og de gange han har stået med hænderne under centerens rumpe kan tælles på en hånd pr. kamp.

Gabbert har vist rigtig mange gode ting på sine besøg hos diverse klubber her inden draften, men han har også spillet i et spread system i sin collegekarriere. Men det korte af det lange er, at mange har svært ved at vurdere om Gabbert eller Newton bør være den første QB som bliver valgt i draften.

Men hvem siger at Bills skal vælge en quarterback? Det er for det første meget sandsynligt at Carolina tager Cam Newton og nogle mener, at Denver ikke helt er overbevist om at Tim Tebow er fremtidens mand, så de kunne måske tage en chance med Blaine Gabbert.

Uanset alt det, så mener jeg overhovedet ikke at Bills skal forsøge sig med en quarterback. For det første er det en meget svær position at vurdere, så succesraten ift investeringen så tidligt i draften er lav. For det andet er Ryan Fitzpatrick en god quarterback, som fra tid til anden spiller helt fantastisk og meget sjældent spiller elendigt. For det tredje har Bills desperat brug for defensiv hjælp. De har også brug for offensive liniemænd, men der er ikke rigtig nogen, som er god nok til at blive valgt så tidligt.

Det åbner døren for LB Von Miller fra Texas A&M. Miller er uden tvivl draftens bedste LB og han fungerer allerbedst som outside backer i et 3-4 defense. Det gør ham til et perfekt match på Bills defense, hvor der oven i købet er kraftig mangel på en god pass rusher. Der er også mangel på nogen, som kan stoppe løbet i midten, men det er en helt anden sag…

Nu er college statistik og NFL produktion to vidt forskellige ting, men det er alligevel værd at bemærke at Von Miller i sine to sidste år på Texas A&M havde 27,5 sacks og 39,5 tacklinger inden line of scrimmage. Og så vandt han sidste år ’Butkus Award’ – som gives til landets bedste college linebacker. Hvor navnet kommer fra kan man få sig en idé om i en anden artikel her på bloggen….

For Miller taler også at han har spillet hele sin college karriere, mens både Newton og Gabbert har droppet deres senior-sæsoner.

Nu mangler vi bare at se om Bills endnu en gang falder i fælden (som sidste år) og napper en spændende skill position spiller, selvom de har brug for alt muligt andet. Eller om de faktisk vælger den spiller som de har allermest brug for. Jeg ved godt hvad jeg håber på. Og det er Von Miller.